"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ оцінює необхідну докапіталізацію держбанків в 12,5 мільярда

Понеділок, 20 жовтня 2014, 14:08

Національний банк оцінює необхідну докапіталізацію державних банків в 12,5 млрд гривень, банків з іноземним капіталом - в 20,5 млрд гривень.

Про це повідомив перший заступник глави НБУ Олександр Писарук, пишуть "Українські новини".

"Ми вже повідомляли, що обсяг необхідної докапіталізації банків першої групи становив 56 млрд гривень. З них - 12,5 млрд необхідно для докапіталізації держбанків і 20,5 млрд гривень для банків з іноземним капіталом. Таким чином, частка приватних банків в докапіталізації є достатньо помірною", - сказав він.

НБУ доручив банкам докапіталізуватися до кінця року, проте у випадку з деякими банками поповнення капіталу може відбутися наступного року.

Реклама:

"Програма з МВФ передбачала, що докапіталізація завершиться цього року. В деяких випадках докапіталізація може бути скоригована. Можливо, ми затвердимо 3-річні плани докапіталізації. У кожному разі, всі плани будуть виконані", - зазначив Писарук.

Заступник голови НБУ повідомив, що серед банків з іноземним капіталом в докапіталізації потребують 2 російських і 1 західний, при цьому Сбербанк зовсім не потребує поповнення капіталу.

Він зазначив, що серед держбанків найбільшої докапіталізації потребує Ощадбанк.

Як повідомлялося, НБУ оцінює необхідну докапіталізацію 20 великих банків в 10 млрд гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!