Київська ОДА замовила у коханки Януковича дитячих путівок на мільйон

Понеділок, 20 жовтня 2014, 09:28

Служба у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації уклала угоду з ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич" на придбання путівок на 1 мільйон гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 215 путівок на вересень-жовтень поточного року. Вартість однієї путівки становить 4,641 тисяч гривень. Тендер проведено за переговорною процедурою, посилаючись на відсутність конкуренції.

Замовник повідомив, що попередньо опитав усі дитячі оздоровчі заклади Київської області - Дитячий санаторно-оздоровчий центр "Дружний" ВАТ "Київський завод" Радар", ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Славутич", ТОВ "Дитячий оздоровчий заклад санаторного типу "Чайка", ДП"Дитячий оздоровчий табір санаторного типу "Ювілейний" ЗАТ-фірма "Укргідроспецбуд".

Реклама:

З них тільки один "Славутич" підтвердив можливість оздоровити 215 дітей у зазначений період.

Відомо, що цей же замовник підписував із "Славутичем" договір на придбання путівок на 1,2 мільйона гривень у травні цього року. Тоді за ці гроші мали купити 391 путівку, таким чином оздоровлення однієї дитини коштувало близько 3035 грн.

Чим зумовлена різниця в ціні невідомо. Обидва рази закупівлі проводилась без відкритих торгів і документація із технічним завданням у ВДЗ не публікувалася, пише видання.

Основним власником закладу "Славутич" є Благодійний фонд "Дорога Майбутнього", який заснувала Любов Полєжай, цивільна дружина екс-президента України Віктора Януковича.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!