НБУ продав 200 мільйонів на аукціоні в четвер

Четвер, 2 жовтня 2014, 21:14

У четвер відбувся оголошений 26 вересня валютний аукціон з продажу Національним банком 200 мільйонів доларів для підтримки кас банків та задоволення потреб клієнтів банків.

Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як зазначається, курс відсікання становив 12,9 гривні за долар.

"За результатами аналізу заявок, поданих банками для участі у валютному аукціоні, службами фінансового моніторингу та валютного контролю Національного банку було відхилено низку заявок. Загальний обсяг заявок, прийнятих до аукціону, становив 221,6 млн доларів", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як зазначається, враховуючи нагальні потреби стабілізації готівкового сегменту валютного ринку України, Національним банком було прийнято рішення про першочергове 100% задоволення заявок, поданих для підтримки кас банків, в обсязі 60,3 млн доларів.

Решту 139,7 млн доларів було використано для пропорційного задоволення потреб клієнтів банків.

"Нацбанк звертає особливу увагу на здійснення пильного контролю його профільними підрозділами за цільовим використанням іноземної валюти, купленої у Національного банку учасниками аукціону. Нагадуємо, що придбана на аукціоні іноземна валюта повинна бути використана за цільовим призначенням протягом 5 днів, а решта - продана НБУ", - йдеться у повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!