"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банк сина Іванющенка розтратив понад 100 мільйонів

Четвер, 2 жовтня 2014, 17:46

Прокуратура Волинської області почала розслідування проти посадових осіб "Західінкомбанку", який належить синові Юрія Іванющенка Арсену.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Встановлено, що службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників кредитних коштів банку в загальному розмірі 103,5 млн гривень незаконно прийняли рішення про зміну виду застави на забезпечення повернення цих коштів з депозитних вкладів на неіснуючі товари в обороті", - йдеться у повідомленні.

"У подальшому, службові особи банку, зловживаючи службовим становищем, при наявності заборгованості зі сплати відсотків у цих позичальників ухвалили рішення про відтермінування сплати ними відсотків та про розірвання договорів застави", - повідомляє прес-служба.

Реклама:

Як зазначається, унаслідок цього службовці ПАТ "Західінкомбанк" вчинили розтрату коштів банку, видавши суб’єктам підприємницької діяльності кредитні кошти на суму 103,5 млн гривень.

"Окрім того, через незаконні дії працівників банк на сьогодні не отримав 7,4 млн гривень відсотків по цих кредитних договорах", - повідомляє прокуратура.

Як повідомлялося, Фонд гарантування вкладів почав ліквідацію "Західінкомбанку" на підставі рішення Національного банку про відкликання банківської ліцензії та ліквідації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: