"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Через "прокладку" Януковича може збанкрутувати завод Юрушева

Четвер, 2 жовтня 2014, 16:04

Господарський суд Києва дозволив ТОВ "Прем'єр Лізинг" не повертати борг ПАТ "Дизельний завод" ще півроку.

Про це йдеться в листі представників заводу, надісланому "Економічній правді".

"На засіданні Госпсуду Києва було розглянуто заяву "Прем'єр-Лізинг" про відстрочку виконання рішення про "стягнення" з Прем'єр "Лізинг" заборгованості в розмірі 58 млн гривень", - йдеться в листі.

У ньому також вказується, що боржник вимагав дати йому відстрочку на виконання рішення, посилаючись на складне матеріальне становище.

Реклама:

"Незважаючи на те, що станом на дату судового розгляду заборгованість існувала вже 19 місяців, суд відклав виконання рішення на 6 місяців. Тим самим він грубо проігнорував права і законні інтереси Дизельного заводу, фінансове становище якого є більш складним", - підкреслюється в листі.

"Сума заборгованості "Прем'єр-Лізингу" перед ПАТ "Дизельний завод" є більш ніж суттєвою і через її несплату завод поставлений на межу виживання", - пишуть представники заводу.

Вони відзначають, що таке рішення прийняв суддя Мандриченко О.В., який, за їх словами, раніше вже виносив незаконне рішення щодо спору між ПАТ "Дизельний завод" і "Прем'єр-Лізингом".

Як відомо, 2 вересня Вищий господарський суд стягнув з ТОВ "Прем'єр Лізинг" на користь ВАТ "Дизельний завод" 58,35 млн гривень, з яких 55,62 млн гривень боргу, 1,59 млн гривень пені та 1,13 млн гривень в якості 3% річних.

Раніше, 15 лютого 2013 року ПАТ "Дизельний завод" і ТОВ "Прем'єр Лізинг" уклали договір поставки вантажних піввагонів.

Завод зобов'язався поставити фірмі 320 піввагонів вартістю 700 тисяч гривень (з ПДВ) за штуку, всього на 224 млн гривень. Після цього "Прем'єр Лізинг" мав передати їх у фінансовий лізинг ДП "Дарницький вагоноремонтний завод" та ДП "Укрспецвагон".

Фірма повинна була виплатити заводу за вже поставлені вагони 192,07 млн гривень. Проте "Дизельний завод" отримав лише 136,440 млн гривень. Для стягнення боргу в розмірі 55,62 млн гривень та штрафних санкцій завод в грудні минулого року звернувся до суду.

ТОВ "Прем'єр-Лізинг" було створено в 2011 році і оформлено спочатку на жителя села Білокуракине Луганської області Анатолія Пономаренко, а потім на маловідомого киянина Андрія Чернікова.

"Прем'єр Лізинг" знаходився на обслуговуванні юридичної компанії "Стайлінг", засновник якої Богдан Данкевич відомий як засновник ПАТ "Домінанта", основним акціонером якого було ТОВ "Танталіт" - номінальний власник резиденції "Межигір'я" Віктора Януковича.

ПАТ "Дизельний завод" контролює екс-власник банку "Форум" і один з найбагатших людей України Леонід Юрушев.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: