Яценюк розповів, чого очікує від газових переговорів

Четвер, 2 жовтня 2014, 15:24

Україна очікує проміжного рішення з газового питання як у форматі тристоронніх переговорів з Росією і Євросоюзом, так і в рамках розгляду позову НАК "Нафтогаз України" до російського монополіста "Газпрому" в Арбітражному суді Стокгольма.

Про це під час зустрічі з інвесторами заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"У нас є ще один виклик - це енергетика. Я маю поінформувати вас про те, що ми шукаємо проміжне рішення щодо вирішення газового питання з Росією. З одного боку, "Нафтогаз" чекає на проміжне рішення щодо позову у Стокгольмському арбітражі, з іншого боку - в Брюсселі проходить черговий раунд газових переговорів", - сказав глава уряду.

"Іншими словами, у нас дві можливості - або проміжне рішення щодо Стокгольмського суду, або проміжна домовленість щодо газу (у тристоронньому форматі переговорів)", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан відзначав, що делегації України і Європейської комісії мають намір провести двосторонню зустріч з газових питань у Брюсселі 2 жовтня.

Україна, за словами Продана, готує свою позицію з визначення обсягу платежів за газ і способу їх здійснення в рамках проведення газових переговорів за участю Європейського Союзу і Російської Федерації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!