"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович і Ко "відмили" через "Укртелеком" 220 мільйонів - СБУ

Четвер, 2 жовтня 2014, 14:36

СБУ розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати та привласнення коштів держбюджету в особливо великих розмірах колишніми вищими керівниками держави, екс-посадовцями Кабміну, Державної служби спецзв'язку та захисту інформації, ТОВ "ЕСУ" та ПАТ "Укртелеком".

Про це йдеться у повідомленні СБУ.

"Встановлено, що у 2010-2013 роках Віктором Януковичем за злочинною змовою з іншими посадовцями - Азаровим, Колобовим, Мярковським, главою Державної служби спецзв'язку Геннадієм Рєзніковим, членом наглядової ради "Укртелекому" -директором ТОВ "ЕСУ" Іллєю Солодовським, було сплановано злочин та у протиправний спосіб внесено зміни до держбюджету, внаслідок чого незаконно профінансовано будівництво виділеної телекомунікаційної мережі спецзв'язку, що обійшлося державі у 220 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Згідно з умовами договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Укртелеком" вказані роботи мали здійснюватись виключно за рахунок покупця – ТОВ "ЕСУ".

Реклама:

30 вересня цього року усім зазначеним особам Генеральною прокуратурою України оголошено підозри про вчинення злочину. Триває слідство.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: