"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ЄС виділить Дніпропетровщині 1,5 мільйона на гуртожитки для переселенців

Четвер, 2 жовтня 2014, 09:48

Загалом Дніпропетровщина подала на розгляд Представництва 15 об’єктів під реконструкцію.

Про це стало відомо під час зустрічі, проведеної між представниками Дніпропетровської ОДА та координаторами сектора регіонального розвитку представництва ЄС в Україні, повідомляє прес-служба

"Сьогодні на території Дніпропетровської області офіційно зареєстровано 28 тисяч переселенців, а загальне число переміщених осіб становить близько 70 тисяч. Всі вони потребують нормальних умов для проживання. Ми розуміємо, що з приходом зими кількість переселенців збільшиться в рази, і нам буде необхідно всіх їх розміщувати", - зазначив Борис Трейгерман.

Представники ЄС відзначили системний підхід Дніпропетровщини у роботі з переселенцями та виразили бажання допомогти регіону з реалізацією конкретних проектів.

Реклама:

"Ми пропонуємо грантову угоду, яка має на меті фінансування проектів з допомоги переселенцям", - зауважив координатор сектора регіонального розвитку Представництва ЄС в Україні Домінік Папенхайм.

А його колега Тетяна Шульга у свою чергу зазначила, що фінансування проектів проходить на конкурсній основі, гроші виділяються на доцільні вже оформлені проекти.

Вона висловила переконання, що стратегічний підхід, який використовує Дніпропетровська ОДА щодо вирішення питань переселенців, напевне дозволить регіону отримати кошти для реконструкції приміщень під житло переселенцям.

По завершенню наради координатори Представництва ЄС в Україні разом з представниками ОДА оглянули об’єкти, які наш регіон пропонує до реконструкції.

Зокрема, це гуртожиток Дніпропетровського центру профтехосвіти, у якому можна розмістити 120 осіб після ремонту покрівлі, систем опалення, встановлення вікон та дверей.

Це гуртожиток Обласного шкірно-венерологічного диспансеру, який потребує також ремонту тепло-, водо-, електропостачання. Це гуртожиток Дніпродзержинського індустріального коледжу Українського державного хіміко-технологічного університету, який може прийняти 240 осіб після ремонту даху та відновлення опалення.

Загалом Дніпропетровщина запропонувала Представництву ЄС в Україні 15 об’єктів, які після ремонту можуть прийняти переселенців зі Сходу країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: