"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Дефiцит "Нафтогазу" може бути покрито за рахунок коштiв МВФ

Неділя, 19 жовтня 2014, 12:14

Дефiцит коштiв НАК "Нафтогаз України" на закупiвлю газу може бути покрито за рахунок Мiжнародного валютного фонду та iнших мiжнародних фiнансових органiзацiй.

Про це заявив президент Петро Порошенко в iнтерв'ю українським телеканалам в суботу ввечерi, передає "ІнтерфаксУкраїна".

"Необхiдно вирiшити питання, яким чином ми забезпечуємо дефiцит коштiв i фiнансiв НАК "Нафтогаз" на закупiвлю газу. Було запропоновано кiлька схем. Я не можу наразi це обговорювати, але в цiлому було узгоджено яким чином Україна покриє цей дефiцит", - сказав вiн.

Президент зазначив, що передбачається участь європейських партнерiв.

Реклама:

"У нас є кiлька рiзних варiантiв, починаючи вiд коштiв Мiжнародного валютного фонду, якi буде направлено туди, i завершуючи коштами мiжнародних фiнансових органiзацiй", - розповiв глава держави.

Як пояснив Порошенко, в України є дефiцит коштiв, який зокрема складається з неоплачених поставок газу до Луганської та Донецької областей.

"Україна на сьогоднi постачає значну частину обсягiв природного газу в Донецьк i Луганськ. Донецьк i Луганськ споживають газ. Але жодної копiйки НАК "Нафтогаз" з Донецька i Луганська не отримує", - сказав вiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!