Moody's знизило кредитний рейтинг Росії

Субота, 18 жовтня 2014, 10:03

Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило кредитний рейтинг Росії на один пункт - з Baa1 до Baa2. 

Про це йдеться в поширеному повідомленні агентства, пише "Прайм".

Як зазначається, прогноз по рейтингу залишається негативним.

У числі причин зниження рейтингу агентство називає стримані середньострокові перспективи економічного зростання Росії, посилені кризою, що продовжується в Україні і введеним щодо Москви економічними санкціями.

Реклама:

Крім того, аналітики Moody's заявляють про "поступове, але безперервне зменшення валютних резервів країни в зв'язку з відтоком капіталів, обмеженням доступу російських позичальників на міжнародний ринок і низькими цінами на нафту".

14 жовтня міністр економічного розвитку Олексій Улюкаєв на тлі спекуляцій про можливе зниження рейтингу Росії запідозрив іноземні агентства у "ангажованості" і закликав владу активніше працювати над створенням національної рейтингової системи.

Глава Мінекономрозвитку вважає, що у міжнародних рейтингових агентств немає підстав для зниження суверенного рейтингу Росії, хоча "розмови і чутки" про це ходять.

"Зараз дійсно є очікування, є розмови, є чутки про те, що можливі дії рейтингових агентств міжнародних по зниженню суверенного рейтингу Російської Федерації", - сказав міністр журналістам.

Глава Мінекономрозвитку підкреслив, у випадку подібних дій вони будуть "свідчити або про некомпетентність, або про ангажованість". Міністр додав, що жодних об'єктивних підстав для зниження рейтингу немає.

В даний час уряд РФ готує закон про рейтингові агентства, який встановить нові правила регулювання їх роботи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: