"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Люксембурзький венчурний фонд заморозив вкладення в РФ

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 09:06

Люксембурзький венчурний фонд Mangrove Capital Partners, в чиєму портфелі знаходяться інтернет-компанії KupiVIP і Oktogo, призупинив інвестиційну діяльність на російському ринку.

Про це пише газета "Комерсант".

Таке рішення могло бути прийнято під тиском пайовика фонду, близького до Європейського банку реконструкції та розвитку.

Як повідомив виданню один із засновників ABRT Venture Fund Ратмір Тімашев, інвестори занепокоєні політичною ситуацією, пов'язаною з конфліктом в Україні, а тому фонд поки не шукає нові проекти в країні. ABRT неодноразово інвестував спільно з Mangrove, зокрема, в проекти KupiVIP, Drimmi, HomeMe.

Реклама:

"Ратмір правий, коли говорить, що поточна геополітична ситуація впливає на нашу інвестиційну політику в Росії", - сказав газеті партнер Mangrove Capital Partners Девід Варокье.

За його словами, деякі міжнародні інвестори фонду висловлюють занепокоєння сформованою політичною обстановкою, тому фонд змушений "дотримуватися обережності, сподіваючись, що ситуація вирішиться якомога швидше".

Проти продовження роботи Mangrove Capital Partners в Росії виступив партнер фонду, близький до Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), сказало джерело на венчурному ринку.

ЄБРР 23 липня офіційно повідомив про "неможливість здійснення нових інвестицій в РФ найближчим часом" через "розпорядження всіх держав-членів ЄС". Представник ЄБРР Річард Уолліс не зміг прокоментувати зв'язок Mangrove та ЄБРР.

Зараз в портфелі Mangrove близько 70 компаній, обсяг фонду становить 750 млн доларів.

У Росії фонд інвестував в інтернет-магазин KupiVIP, пошукову систему Quintura, розробника комп'ютерних ігор Drimmi, а також інтернет-магазин HomeMe.ru.

Останню операцію в Росії Mangrove провів в березні 2013 року, взявши участь в 11-мільйонному раунді в сервіс з бронювання готелів Oktogo. Основну частину коштів Oktogo тоді надав підконтрольний держбанку ВТБ фонд VTB Capital.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!