"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лукашенко попередив "Мотор Січ", що в Біларусі "перекантуватися" не вийде

Четвер, 16 жовтня 2014, 15:18

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко на зустрічі з керівництвом АТ "Мотор Січ" (Україна) обговорив перспективи роботи компанії у Білорусі.

Про це повідомляє прес-служба білоруського президента.

За словами глави держави, він стурбований роботою деяких підприємств, щодо подальшої діяльності яких необхідно приймати рішення. Одним з таких підприємств є Оршанський авіаремонтний завод, до ради директорів якого входить керівництво АТ "Мотор Січ".

"Скажу більше: якби ви прийшли на це підприємство "перекантуватися" або пережити якісь часи, або зробити ще щось другорядне, і не було перспективи - неважливо, це акціонерне товариство чи ні, придбали його або не придбали - у нас є жорсткий досвід поводження із такими акціонерами і такими "прибульцями", - зазначив президент.

Реклама:

"Ми з ними розривали стосунки, навіть з американськими компаніями. Шуму, гвалту було багато, але всі розуміли, що ми праві", - додав він.

"Але я бачу, що, може бути, не в повному обсязі, може бути, не так, як я хотів би, все-таки це підприємство працює не гірше, принаймні, ніж було, навіть краще працює", - додав Лукашенко.

Він зазначив, що з цієї причини і вирішив зустрітися з керівництвом компанії, перш ніж приймати рішення про подальшу долю підприємства.

"Ви, звичайно, можете подумати, що я не ринково міркую, адже підприємство приватне. Знаєте, якби ви його створювали з нуля, можливо, я б не втручався в питання діяльності підприємства, за винятком прав працівників, у тому числі керівників. Ось їх права: вони повинні працювати, отримувати гідну заробітну плату, їх ніхто не повинен кривдити. І щоб підприємство працювало за законом. Все!", - заявив Лукашенко.

"Далі я нікуди не втручаюся, якщо це приватне підприємство, створене своїми руками. Якщо воно приватизовано, у нас практика така, що ми його контролюємо", - сказав глава держави.

Він звернув увагу на те, що Оршанський авіаремонтний завод був створений народом.

"Ми таким чином ставимося. Може бути, неправильно, але думаю, що люди, які працюють в Україні, сьогодні дуже добре розуміють, що правильно, а що неправильно. Я дуже боюся прийшлих олігархів сюди, дуже боюся, щоб ці олігархи у нас, не дай Бог, не з'явились та й не почали керувати країною, як це прийнято, не будемо вказувати пальцем, в інших державах. Тому я дуже обережно до цього питання ставлюся", - сказав Лукашенко.

"Більше того, ви знаєте, як люди на це реагують. Не можна ображати і кривдити людей. Так, підприємство потрапило в складне становище, ми шукали гідних, не скажу, інвесторів, а управлінців, чесних людей. А чесна людина, якщо вона прийде на це підприємство, буде його розвивати", - зазначив президент.

Лукашенко додав, що в разі домовленості керівництво АТ "Мотор Січ" отримає всіляку підтримку своєї діяльності.

"Тільки ви мені завжди повинні говорити правду, що ви можете, що не можете", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: