Прямі іноземні інвестиції в сільське господарство зменшились на 13,4%

Четвер, 16 жовтня 2014, 14:22

Станом на кінець першого півріччя 2014 року обсяг прямих іноземних інвестицій в сільському, лісовому та рибному господарстві зменшився на 104,1 мільйона доларів або 13,4% до 672,5 мільйона доларів, порівняно з обсягом інвестицій на початок року.

Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Як зазначається, це на початку військових дій у східному регіоні України було зрозуміло, що це спричинить зниження зацікавленості інвесторів, оскільки прогнозування розвитку подій у таких умовах неможливе.

Темпи відтоку інвестицій в сільському господарстві були навіть більшими, ніж загалом в економіці, повідомляють в асоціації.

Реклама:

Таким чином, прямі іноземні інвестиції в усіх видах економічної діяльності держави зменшились за перше півріччя 2014 року на 11,9% до 50 мільярдів доларів, а частка сільського, лісового та рибного господарства в них зменшилась з 1,4% до 1,3%.

АПК зайняв шосте місце з темпів зменшення прямих іноземних інвестицій.

Перше - мистецтво, спорт, розваги та відпочинок - 20,3% (-31,8 мільйона доларів), друге - професійна, наукова та технічна діяльність - 17,3% (-693,5 мільйона доларів), третє - фінансова та страхова діяльність - 15,8% (-2,4 млрд доларів), четверте - транспорт, складське господарство, поштова та кур'єрська діяльність - 15,6% (-238,8 млн дол), п'яте - надання інших видів послуг  -13,5% (-3,9 млн. дол), на шостому місці - сільське, лісове та рибне господарство.

Як зазначають в асоціації, водночас капітальні інвестиції в сільське господарство, мисливство та надання пов‘язаних із ними послуг у січні-червні 2014 року становили 6,3 млрд. гривень, що на 18% менше, ніж за аналогічний період минулого року, що є наслідком зменшення прибутковості аграрного виробництва і погіршення умов доступу до кредитних ресурсів. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!