Україна скоротила споживання газу на 16% - Яценюк

Четвер, 16 жовтня 2014, 14:01

Україна з початку поточного року спожила природного газу на 16% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання уряду, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

"Що стосується газу, то сьогодні я отримав статистику по споживанню. Є певна позитивна тенденція. Загалом з початку року ми спожили газу на 16% менше ніж минулого року", - сказав прем'єр.

Яценюк нагадав, що активно займатися економією і встановленням лімітів газу уряд почав тільки в квітні.

Реклама:

"Цього поки недостатньо, щоб легко пройти зиму, але ті заходи, які робляться урядом по економії газу і диверсифікації поставок дуже важливі для того, щоб пройти опалювальний сезон", - підкреслив він.

Як повідомлялося раніше, умови поставки російського газу на майбутній осінньо-зимовий сезон будуть визначені або в рамках компромісу на газових переговорах України і Росії за участю ЄС, або Стокгольмським арбітражем, і Україна намагається прискорити досягнення визначеності в цьому питанні.

Нагадаємо, що 16 червня, стало відомо, що НАК "Нафтогаз України" та ВАТ "Газпром" подали свої позови один до одного до Арбітражного Інституту при торговій палаті Стокгольму. Того разу позиція НАК "Нафтогаз України" зводилась до того, що встановлена ціна, незважаючи на те що вона зафіксована у відповідній угоді, є завищеною і несправедливою.

Україна не єдина країна, яка вимагала в арбітражі перегляду цін на газ, що постачається "Газпромом". Зокрема, цього липня німецька E. On Global Commodities SE звернулася з позовом до "Газпрому" в стокгольмський арбітраж з вимогою перегляду цін за довгостроковими контрактами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!