Місія МВФ прибуде в Україну на початку листопада - НБУ

Четвер, 16 жовтня 2014, 12:53

Україна виконує всі вимоги в рамках програми співпраці з МВФ, наприкінці жовтня - початку листопада в країну прибуде чергова місія фонду, яка "оцінить реальну потребу" Києва в подальшому фінансуванні.

Про це повідомила голова НБУ Валерія Гонтарєва, коментуючи підсумки своєї поїздки до Вашингтона, пише "ТАСС".

За її словами, представники МВФ на зустрічах у Вашингтоні відзначили, що Київ "витримує всі цільові показники" за програмою, а також що "програма може бути збільшена".

Гонтарева поінформувала, що українська делегація провела зустрічі з представниками інших фінансових організацій - Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Міжнародної фінансової корпорації, а також главами "практично всіх центробанків світу".

Реклама:

Зокрема, повідомила вона, ЄБРР підтвердив готовність і інтерес до реалізації проектів у сфері енергетики, розглядався пакет пропозицій на суму більше 3 млрд доларів.

Зокрема, банк готовий надавати кошти на проект реконструкції магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Коментуючи співпрацю Києва з Всесвітнім банком, Гонтарева запевнила, що українською стороною виконуються всі вимоги і що черговий транш від банку буде виділений в заплановані терміни.

"Ми виконуємо всі вимоги цієї програми. Немає сумнівів, що наступний транш буде вчасно", - сказала вона, нагадавши, що у вересні поточного року Київ отримав 500 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!