Перехід на електронні держзакупівлі дозволить заощадити до 40 мільярдів

Четвер, 16 жовтня 2014, 12:33

Упровадження експлуатації системи електронних тендерів може дозволити зекономити до 20% коштів від загального обсягу усього ринку держзакупівель.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - керівник апарату Роман Качур, повідомляє прес-служба.

"Мінекономрозвитку є центральним органом виконавчої влади, який відповідає за реалізацію державної політики у сфері державних закупівель. На сьогодні це величезний ринок - близько 200 мільярдів гривень і економія 10-20%, які мали б забезпечити електронними ініціативами, це колосальні кошти, які нині для нас є критично важливими", - зазначив заступник Міністра.

Він також додав, що Мінекономрозвитку активно долучається до проекту впровадження електронних тендерів.

Реклама:

За його словами, завданнями цього закону мають стати - мінімізація бюрократії, пост-кваліфікація, підвищення прозорості системи держзакупівель.

"Участь у тендері сьогодні передбачає подачу цілої низки документів, які збираються у десятках відомств: різні довідки, висновки, - а це дуже довгий і тривалий процес. Ми постараємося в новому законі підійти до пост-кваліфікації, тобто, компанії зможуть брати участь у тендері на підставі задекларованих даних і ретельна перевірка вже здійснюватиметься тільки в тих, хто справді переміг", - підкреслив заступник Міністра.

Як відомо, 10 квітня Рада з другої спроби прийняла закон про державні закупівлі, що входить у пакет необхідних до прийняття законодавчих актів з боротьби з корупцією у сфері державних фінансів і підписання програми співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: