У Кабміні вирішують питання перевезення зерна із зони АТО

Середа, 15 жовтня 2014, 19:33

Міністерство аграрної політики та продовольства спільно з Міністерством інфраструктури вивчає можливості вирішення проблем зернової логістики, які виникли у сільгоспвиробників у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це на брифінгу повідомив журналістам голова Мінагропроду Ігор Швайка, передає УНІАН.

"Розглядаються два варіанти - будівництво автомобільного переходу (між залізничними гілками) і будівництво нових елеваторних потужностей у Сватовому. Ми будемо разом із Мінінфраструктури, Донецькою й Південною залізницями зокрема, обговорювати нормальний шлях реалізації цього проекту", - сказав Швайка.

За його словами, необхідність реалізації таких проектів обумовлена неможливістю вивозити зерно із зони бойових дій залізничним транспортом.

Реклама:

"У Луганській області перевезення зернових залізничним транспортом сьогодні практично неможливе... Та частина Донецької залізниці, яка обслуговувала аграріїв сходу, практично відрізана від залізничної системи України", - пояснив міністр.

За оцінками Швайки, через логістичні труднощі сільгоспвиробники в зоні АТО втрачають 250-300 гривень на тонні зерна.

Як повідомлялося, починаючи з другої половини травня, на Донецькій залізниці бойовики неодноразово підривали мости й ділянки дороги, внаслідок чого ДЗ скасовувала низку поїздів, а також змінювала маршрути курсування.

Зокрема, в Луганській та Донецькій областях бойовики неодноразово підривали залізничне полотно, мости, обстрілювали будівлі вокзалів, мінували ділянки колій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: