Взимку пасажирські поїзди та вокзали можуть залишитися без опалення

Середа, 15 жовтня 2014, 19:53

Рішення Антимонопольного комітету призупинити проведення конкурсу із закупівлі вугілля державним підприємством "Укрзалізничпостач" в Державній адміністрації залізничного транспорту розцінюють "не інакше, як диверсію і дію всупереч інтересам держави".

Про це в інтерв’ю журналістам повідомив начальник правового Департаменту Укрзалізниці Олег Тітов, передає прес-служба відомства.

За його словами, проведення конкурсу із закупівлі вугілля, що має велике соціальне значення, було призупинене Антимонопольним комітетом через скаргу невідомого приватного підприємства на дії ДП "Укрзалізничпостач" щодо оголошення конкурсу із закупівлі вугілля.

При цьому дана компанія видобутком вугілля не займається, не подавала заявку на участь у конкурсі і навіть не висловлювала таких намірів.

Реклама:

В Укрзалізниці наголошують, що відповідно до законодавства України, АМКУ не мав права розглядати і навіть приймати дану заяву до розгляду.

Натомість, як зазначає Тітов, АМКУ прийняв рішення про призупинення проведення такого важливого конкурсу для підприємств залізничної галузі до розгляду скарги по суті.

"Дані дії Антимонопольного комітету ведуть до того, що в зимовий період пасажирські перевезення можуть бути паралізовані через відсутність опалення у поїздах. Крім того, з цієї ж причини може бути паралізована робота вокзалів та станцій", - наголосив Тітов.

Він також наголосив, що перешкоджання Антимонопольним комітетом проведення конкурсу із закупівлі вугілля для потреб залізничної галузі у період антитерористичної операції на Сході України є неприпустимим і "на це повинні звернути увагу правоохоронні органи".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: