Банки виділять "Кернелу" Веревського 230 мільйонів

Середа, 15 жовтня 2014, 17:23

Група банкiв видiляє 230 мільйонів синдикованого кредиту на пiдтримку дiяльностi великого українського агрохолдингу "Кернел".

Про це повiдомив учасник синдикату Європейський банк реконструкцiї та розвитку у середу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Видiляючи пiдприємству 50 млн доларів, ЄБРР сигналiзує про свою впевненiсть iншим iнвесторам та учасникам ринку в перiод обмеженого зовнiшнього фiнансування для України", - йдеться в прес-релiзi банку.

ЄБРР уточнює, що синдикований кредит органiзований банком Natixis, мiжнародним пiдроздiлом корпоративного iнвестицiйного менеджменту та фiнансових послуг групи Groupe BPCE, другим за розмiром учасником ринку банкiвських послуг Францiї, та буде спрямований на пiдтримку потреб "Кернел" в оборотному капiталi, пов'язаних iз закупiвлями зерна в Українi та подальшим його зберiганням, перевезенням та перевалюванням.

Реклама:

"Кернел" - вертикально iнтегрована компанiя, що працює в агропромисловому секторi України з 1994 року.

Виробляє цукор, соняшникову олiю, здiйснює дистрибуцiю бутильованої олiї в країнi пiд торговельними марками "Щедрий дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт олiї та зернових, а також надає послуги зi зберiгання зернових та олiйних культур на елеваторах.

Компанiя за пiдсумками дев'яти мiсяцiв 2014 фiнансового року отримала 68,1 млн доларів чистого збитку порiвняно з чистим прибутком 66,3 млн доларів за аналогiчний перiод 2013 ФР. Виручка компанiї скоротилася на 12,2% - до 1,813 млрд доларів, EBITDA - на 54,7%, до 91,1 млн доларів.

ЄБРР є найбiльшим фiнансовим iнвестором в Українi. Станом на кiнець вересня 2014 року банк надав майже 12,4 млрд доларів у рамках 337 проектiв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: