Россiльгоспнагляд просить Україну надати дані про продукцiю, що ввозиться до РФ

Середа, 15 жовтня 2014, 16:07

Россільгоспнагляд звернувся до Держветфітослужби України з проханням до 21 жовтня 2014 року надати інформацію про обсяги вирощеної в поточному році в Україні продукції і площі, зайняті під окремі культури в кожній її області.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

Також відомство попросило надати інші переконливі гарантії українського походження рослинної продукції, що поставляється Україною до Росії.

Крім того, Россільгоспнагляд вказав на необхідність супроводження кожної партії рослинної продукції сертифікатами походження та обов'язковою наявністю маркування на упаковці.

Реклама:

"У разі реекспорту комерційних партій продукції з третіх країн Україною до Росії, необхідний їх супровід завіреною копією або оригіналом фітосанітарного сертифіката, за яким така продукція надійшла до України", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, у разі відмови української сторони від виконання таких вимог або ненадання такої інформації щодо кожної партії продукції, Россільгоспнагляд залишає за собою право ввести додаткові захисні заходи у вигляді тимчасових обмежень на ввезення рослинної продукції як з самої України, так і через її територію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: