"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанії, що потрапили під санкції, не отримають ліцензію на 3G-зв'язок

Вівторок, 14 жовтня 2014, 16:01

Національна комісія, що здійснює Держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації схвалила проект рішення "Про внесення змін до Порядку проведення конкурсів або тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України".

Про це повідомляє прес-служба НКРЗІ.

"Так, до Порядку проведення конкурсів або тендерів на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України, планується внести низку змін, зокрема умови тендеру на отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України для впровадження радіотехнології "Цифровий стільниковий радіозв’язок ІМТ-2000 (UMTS)" в смугах радіочастот 1920-1935/2110-2125, 1950-1965/2140-2155, 1965-1980/2155-2170 МГц набиратимуть чинності після їх погодження з Кабінетом міністрів", - йдеться у повідомленні.

Згідно із запропонованими змінами, підставами для відмови у визнанні заявника претендентом буде також застосування до нього санкцій згідно із Законом України "Про санкції".

Реклама:

Зміни до Порядку вносяться на забезпечення виконання постанови Кабінету міністрів, текст якої був схвалений на попередньому засіданні НКРЗІ та затверджений Кабміном.

Із набранням чинності постанови "Деякі питання проведення конверсії радіочастотного ресурсу України в смугах радіочастот загального користування" було розблоковано питання щодо спільного використання спеціальними користувачами та операторами мобільного зв`язку радіочастот в діапазоні 2ГГц на період проведення конверсії та створено механізм залучення й використання позабюджетних коштів для її проведення.

За умови затвердження вищезазначених змін до Порядку НКРЗІ отримає можливість розпочати процес формування та узгодження умов для потенційних учасників тендеру та реалізацію визначених законодавством кроків для його безпосереднього проведення на засадах конкурентності та забезпечення рівних умов отримання ліцензій для всіх суб’єктів господарювання.

"Рішення НКРЗІ буде подано на погодження до заінтересованих державних органів, зокрема до Державної служби з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва та Антимонопольного комітету України", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: