РФ запідозрила Україну в реекспорті овочів і фруктів з ЄС

Вівторок, 14 жовтня 2014, 10:51

Россільгоспнагляд підозрює Україну в реекспорті в Росію овочів і фруктів з ЄС та може ввести обмеження по цій групі товарів, якщо побоювання підтвердяться.

Про це повідомив керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, пише "Прайм".

За його словами, в Вересень 2014 роки Україна суттєво наростила експорт до Росії рослинницької продукції.

"Сьогодні (14 жовтня) ми направимо в Україну листа з проханням пояснити значне збільшення поставок рослинницької продукції - яблук, груш, томатів і огірків після ведення нами заходів у відповідь на економічні санкції", - сказав Данкверт.

Реклама:

Нагадаємо, Росія ввела 7 серпня 2014 пакет заходів у відповідь на санкції США, Австралії, Канади, Євросоюзу і Норвегії, оголошені ними у зв'язку з кризою на Україні.

Відповідні санкції представляють собою заборону терміном на один рік на імпорт до Росії з цих країн фруктів, овочів, молочної та м'ясної продукції. Під обмеження не потрапили деякі види готової продукції з м'яса і риби.

20 серпня уряд РФ виключило зі списку продуктів, на які поширюються відповідні продовольчі санкції Росії, концентрати рослинних і тваринних білків, спортивне харчування, безлактозную молоко, вітамінно-мінеральні комплекси.

Також було знято заборону на поставки насіннєвої картоплі, цибулі-севка, цукрової гібридної кукурудзи і гороху для посіву.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!