"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту близькі до 88 доларів за барель

Вівторок, 14 жовтня 2014, 09:21

Ціни на нафту Brent близькі до 88 доларів за барель, оскільки інвестори вже не розраховують на скорочення видобутку ОПЕК.

Про це пише Рейтер.

До 9.00 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,75 до 88,14 долара за барель, в понеділок впавши до 87,74 долара - мінімального рівня з грудня 2010 року. Ф'ючерси на WTI знизилися на 0,73 до 85,01 долара за барель. Ціни на Brent на 20% нижче досягнутого в червні максимуму цього року.

Саудівська Аравія говорить учасникам ринку нафти, що не заперечує проти збереження низьких світових цін протягом тривалого часу і, судячи з усього, не має наміру скорочувати видобуток, повідомили джерела Рейтер.

Реклама:

ОПЕК розгляне квоту на видобуток, складову 30 мільйонів барелів на добу, на нараді 27 листопада.

"На ринку говорять, що Саудівська Аравія навряд чи знизить видобуток на нараді в листопаді, і це, мабуть, впливає на ринок. Ми вважаємо, у цін буде шанс відновитися в листопаді-грудні", - сказав стратег по сировинному ринку ANZ в Мельбурні Анкіта Пахуджа, зазначивши досить високий попит на нафту в найбільшому споживачі енергоносіїв Китаї.

Китай у вересні збільшив імпорт нафти на 7,4%, перевищивши прогнози, але аналітики припускають, що це може бути пов'язано в основному з поповненням стратегічних запасів.

"Ми бачимо можливість стрибка цін наприкінці року, враховуючи надзвичайно песимістичний настрій і позиціонування на ринку. Навіть якщо ОПЕК не прийме істотних заходів до кінця року, чого ми й очікуємо, фундаментальні показники змінилися і повинні у результаті підняти ціни", - написали у звіті аналітики Morgan Stanley.

Запаси нафти в США минулого тижня виросли, а запаси нафтопродуктів знизилися, припускають опитані Рейтер аналітики напередодні щотижневих звітів про запаси, які вийдуть на день пізніше звичайного, так як понеділок був в США святковим днем.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!