Поради МВФ ще більше заганяють економіку в "тінь" - експерт

Понеділок, 13 жовтня 2014, 20:26

Рекомендації МВФ щодо оподаткування ще більше заганяють українську економіку в "тінь".

Таку думку в інтерв'ю "Економічній правді" висловив екс-глава Фонду держмайна і колишній нардеп ВО "Свобода" Олександр Бондар.

"Мене як економіста, який багато років пропрацював у виконавчій владі, мав справу з міжнародними організаціями, вбиває ця нікчемність наших керівників, які самі зізнаються, що вони все роблять за вказівкою МВФ", - підкреслює він.

"Їм не соромно, що вони взагалі нічого не вирішують, що ті приїжджають і кажуть: роби так. Якщо вони цього робити не можуть, вони повинні туди звернутися і узгодити. Хто тоді у нас керує країною? І взагалі: що ці експерти взагалі розуміють в нинішній нашій ситуації?", - додає екс-нардеп.

Реклама:

За словами Бондаря, Фонд дає загальні поради для всіх країн і не враховує, що у нас економіка знаходиться в тіні.

"Як можна у нас далі обкладати податками населення і бізнес? Тіньовий сектор від цього лише збільшується. Немає жодної пропозиції, як прибрати тіньову частину, якою на Заході немає взагалі. У них всі гроші тримають в банках, у них ніхто не тримає в офшорах , у них всі підприємства зареєстровані в тій країні, в якій працюють", - каже він.

"Хоч один керівник заїкнувся, що пора б, хлопці, поділитися коштами з офшорів, хоч щось сюди завести, хоч би для пристойності? Країна в небезпеці, курс валиться. Якби п'ять-десять олігархів 10% вкладів в кіпрських банках завели зараз в Україні, у нас би не було проблем з валютою", - вважає Бондар.

"Хлопці, у вас же є там виручка, ви її роками там відкладали. Переведіть 10% на рахунок у своєму банку. Все, не треба ніякого рефінансування, це елементарні речі", - додає він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!