Три банки позбавили права виплачувати зарплату бюджетникам

Понеділок, 13 жовтня 2014, 18:46

Міністерство фінансів виключило з переліку уповноважених банків для виплати зарплат працівникам державних бюджетних установ три фінансові установи.

Про це повідомила прес-служба міністерства, передає УНІАН.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення щодо банків "Демарк", "Експобанк" та банку "Кліринговий дім" прийнято 9 жовтня на засіданні конкурсної комісії.

На сьогодні переможцями конкурсу з визначення уповноважених банків, через які може здійснюватися виплата заробітної плати працівникам бюджетних установ, є 69 комерційних банків.

Реклама:

Як повідомлялося, у грудні 2013 року Мінфін оприлюднив проект наказу, який змінює порядок конкурсного відбору банків для виплати зарплати працівникам бюджетних установ.

Відповідно до нового порядку, до участі в конкурсі допускаються банки, що належать державі не менш ніж на 75%, статутний капітал яких становить не менше 10 млрд гривень.

На думку банкірів, такі зміни обмежують конкуренцію на банківському ринку і є спробою ввести дискримінаційні умови для 99% банків України.

У вересні Мінфін виключив з переліку уповноважених банків для виплати зарплат працівникам державних бюджетних установ банк "Золоті ворота", "Актив-Банк", "Терра Банк" і банк "Морський".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!