Екс-нардеп: смотрящі Януковича лишилися, їм навіть люстрація не загрожує

Понеділок, 13 жовтня 2014, 18:13

У владі залишилися всі "смотрящі" часів Віктора Януковича, яким навіть не загрожує люстрація.

Про це в інтерв'ю "Економічній правді" сказав екс-голова Фонду держмайна колишній нардеп ВО "Свобода" Олександр Бондар.

"Найбільша дурість - це робити те ж саме і сподіватися на інший результат. Мені здається, ці слова стисло ілюструють те, що зараз відбувається, - заявив він.

Бондар зазначає, що нинішні представники Кабміну раніше, перебуваючи в опозиції, "в пух і прах бомбили пенсійну реформу", збирали "майдани" через податкової реформи, а зараз це чомусь не скасовують.

Реклама:

"Усі новації Яценюка, які у нього називаються "антикризовими заходами" - це один до одного пропозиції Азарова. Причому навіть у гіршому варіанті, який той не зміг би провести через парламент", - упевнений екс-глава ФДМ.

За його словами, в уряд прийшли люди без ідей, які не знають по яким конкретно больовим точкам бити, щоб їх нейтралізувати.

Частина людей, які опинилися при владі на посади прийшли за квотами, додає Бондар,  

"Мало того, що вони не знають, що робити, так ще й залишилися всі смотрящі від Януковича. Вони не на перших ролях, але їх знають за прізвищами. В кожному міністерстві і відомстві вони займалися збором грошей і сиділи на "схемах". Тому я згоден, що всіх людей, які працювали на керівних посадах при Януковичі, треба прибирати", - вважає він.

"Я знав відбір кадрів при Януковичі. Ти приходиш до керівника зі схемою, за якою будеш заробляти для нього гроші. Якщо схему не принесеш, тебе ніхто на роботу не візьме. Тобто все знавці схем повинні бути звільнені поголовно", - додає екс-депутат.

Він підкреслює, що всі "смотрящі" і "схемщики" можуть бути і не на керівних постах.

"Вони можуть бути радниками. До речі, вони не потрапляють під люстрацію, бо не були на перших ролях. А багато керівників взагалі були не в темі, що відбувалося. Їх люструють, а ці залишаться", - відзначає Бондар.

"Після Майдану такі смотрящі швиденько понесли схемки новим керівникам. Розповіли, що раніше зібрані гроші йшли колишній владі, а зараз підуть новій, тому все продовжує працювати", - вважає експерт.

Крім цього Бондар не вірить, що звільнення міністра економіки Павла Шеремети сталося через спроби нав'язати йому кандидатуру заступника міністра з євроінтеграції.

"Кажуть, що він пішов, бо розкрив схему двох структур, які працювали на фінансування двох партій. Приблизно так я собі це і уявляю. Тут - квота однієї партії, вона забезпечує свою передвиборчу кампанію. Там - квота іншої партії", - заявив екс-нардеп.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!