"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

РФ скоротила вимоги щодо першого траншу газового боргу

Понеділок, 13 жовтня 2014, 15:30

Росія скоротила вимоги по першому траншу українського боргу за природний газ з 2 млрд доларів до 1,454 млрд доларів, Україна, в свою чергу, скоротила заявку на зимові поставки газу з 5 млрд кубометрів до 4 млрд кубометрів.

Про це повідомив глава Міненерго РФ Олександр Новак журналістам, передає "Інтерфакс-Україна".

"Наша остання пропозиція до того, як почнуться поставки, зробити погашення боргу за листопад-грудень 2013 року в сумі 1,454 млрд доларів", - повідомив Новак.

Раніше повідомлялося, що російська сторона пропонувала визначити розмір першого траншу, який підлягає оплаті до початку перших поставок російського газу в Україну, в розмірі 2 млрд доларів.

Реклама:

"Цю офіційно оформлену пропозицію (зниження вимог щодо погашення першого траншу боргу) ми направили в Єврокомісію 3 жовтня. України поки не акцептувала її. Єврокомісія з нашою пропозицією була згодна з самого початку", - додав Новак.

Міністр заявив, що російська сторона пропонує Україні завершити розрахунки в розмірі 3,1 млрд доларів за попередні поставки газу до кінця 2014 року, українська - по березень включно.

За його словами, зі свого боку, Київ направив до Брюсселя пропозиції щодо зниження обсягу поставок російського газу цієї зими з 5 млрд кубометрів до 4 млрд кубометрів.

Новак додав, що українській стороні необхідно уточнити свої потреби за графіком отримання газу, в залежності від цього буде визначатися сума передоплати для першого місяця поставок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: