Ціна на нафту впала до 88 доларів

Понеділок, 13 жовтня 2014, 14:38

Ціни на нафту на світових біржах в понеділок продовжують знижуватися.

Про це пише "Прайм".

У вихідні ф'ючерс на Brent з поставкою в листопаді переписав мінімум за 4 роки (87,76 долара за барель), проте до кінця торгів неділі відіграв назад частину падіння.

Сьогодні зниження відновилося: на 15.14 за московським часом північноморська нафтова суміш на біржі Nymex втрачає в ціні 2,28% і коштує 88,1 долара за барель.

Реклама:

Американський сорт WTI дешевшає на 1,62% - до 84,38 долара за барель.

Британська газета Daily Telegraph повідомила, що Венесуела зажадала скликання надзвичайної сесії ОПЕК у зв'язку з ситуацією на нафтовому ринку. Однак Саудівська Аравія і Об'єднані Арабські Емірати виступили проти.

Регулярне засідання ОПЕК заплановано на 27 листопада. На попередній сесії країни-члени картелю прийняли рішення не скорочувати квоти на видобуток.

Більш того, за інформацією The Wall Street Journal, Саудівська Аравія продовжує агресивний демпінг на ринку нафти, знижуючи ціни на азіатських споживачів ще на 1-2 долари.

Втрати для держбюджету саудити мають намір компенсувати за рахунок збільшення обсягів поставок: саме домовленість про закупівлю великих обсягів нафти є умовою для знижки на саудівську нафту, пише WSJ.

До політики зниження цін, за інформацією видання, підключився і Іран. Минулого тижня країни ЄС зняли ембарго на закупівлі іранської нафти, яке діяло майже 8 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!