"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Генпрокуратура атакує український агрохолдинг - УКАБ

Понеділок, 13 жовтня 2014, 13:11

Вищі посадові особи Генеральної прокуратури знищують один із найбільших українських агрохолдингів "Агрейн".

Про це йдеться у повідомленні асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

Як повідомляється, за даним фактом УКАБ звернувся до міністра внутрішніх справ і Генпрокурора з проханням якнайшвидше розблокувати роботу підприємства та дозволити бізнесу працювати в нормальному режимі, особливо зважаючи на теперішнє скрутне становище української економіки.

"У той час коли Україна відстоює свій суверенітет та намагається стримати падіння національної економіки, посадові особи Генпрокуратури уже два місяці поспіль чинять тиск на один із найбільших агрохолдингів нашої країни "Агрейн"", - завляють у асоціації.

Реклама:

Згідно із інформацією, в рамках рейдерської атаки прокуратура ініціює арешт зерна на елеваторах компанії та заборону на збирання зернових в полях.

Як зазначають в УКАБ, внаслідок цього, під повною загрозою зриву знаходиться збирання пізніх зернових культур та проведення сівби озимих культур на площі 130 тис. га. Заблоковані виплати орендної плати за землю  52 тисячам пайовиків в шести областях України.

Крім цього, 4 500 працівників можуть залишитися без роботи. Зупинені соціальні програми на території 142 сільських та селищних рад, заблоковано надання допомоги переселенцям з зони АТО та волонтерським організаціям, які передають допомогу на фронт, йдеться у повідомленні.

За словами президента асоціації Алекса Ліссітси, сьогодні вся Україна переживає вкрай складні часи, відстоюючи свою свободу та право на краще майбутнє.

"Бізнес також перебуває у складному економічному становищі, про що свідчить той факт, що капіталізація українських агроомпаній зараз знаходиться на найнижчому рівні, починаючи з 2009 року. Тому якщо у чинної влади серед пріоритетів -  підтримка нацекономіки, то перевірки на підприємствах повинні здійснюватись у спосіб, що не створює перешкод для діяльності підприємств, а правоохоронні органи не повинні блокувати роботу компаній", - зазначив президент асоціації.

Ліссітса зазначає, що спроба рейдерського захоплення одного з найбільших українських агрохолдингів призведе не тільки до негативних наслідків для компанії, але й для аграрного сектору в цілому та різко знизить і без того невисоку інвестиційну привабливість галузі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: