Україні для уникнення дефолту потрібні реформи - The Economist

Понеділок, 13 жовтня 2014, 09:36

Міжнародні експерти вважають, що Україна, обтяжена боргами і відсутністю реформ, найближчим часом може оголосити дефолт.

Про це пише "Укрінформ" із посиланням на The Economist.

Згідно з даними видання, до кінця 2015 року влада України має виплатити кредиторам 9 млрд доларів, в 2016 - 5 млрд доларів, а після 2017 - 8 млрд доларів. При цьому, валютні резерви країни сьогодні становлять 18 млрд доларів, а українська економіка переживає не найкращі часи.

Плюсом для України є наявність запасу часу, необхідного для здійснення життєво важливих реформ. Проте, на думку експертів, чим довше влада думатиме, тим болючіше їм буде, коли закінчаться кредити МВФ.

Реклама:

Виходом із ситуації, на думку експертів, являються термінові переговори з кредиторами з питання відстрочки старих і надання нових позик.

Раніше повідомлялося, що в 2015 році Україну може чекати дефолт за невиконання зобов'язань щодо викуплених Росією в грудні 2013 року українських євробондів загальною вартістю 3 млрд доларів.

У свою чергу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк унеможливив оголошення дефолту Україною.

Крім того, під час форуму "Ялтинська європейська стратегія" (YES) голова Національного банку України Валерія Гонтарєва запевнила, що дефолт країні не загрожує.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: