Для боротьби із санкціями "Роснефть" найме юристів за мільярд рублів

Неділя, 12 жовтня 2014, 13:03

Російська нафтова компанія "Роснефть" вирішила найняти юристів з Великобританії для оскарження санкцій та захисту інтересів компанії та її дочірніх підприємств.

Про це йдеться в документах, розміщених на порталі держзакупівель 9 жовтня, передає "Дождь".

Як зазначається, вартість 37 тисяч годин їх роботи становитиме 17,7 мільйона фунтів стерлінгів.

Година роботи юристів буде коштувати 478 фунтів стерлінгів. Курс фунта до рубля на ранок 11 жовтня становив близько 64,7 рублів, з чого випливає, що британські юристи отримають за годину роботи близько 31 тисячі рублів.

Реклама:

Відповідно, загальна сума гонорару за роботу в російських рублях становить близько одного мільярда 145 тисяч рублів.

Згідно з угодою, юридична фірма обов'язково повинна бути податковим резидентом Великобританії і надати компанії свідоцтво, яке це підтвердить. В документах також зазначається, що "Роснефть" проводить закупівлю у єдиного постачальника.

Черговий пакет санкцій США і Євросоюзу щодо Росії у зв'язку з українською кризою вступив у дію 12 вересня. Тоді під санкції потрапили, крім інших, п'ять російських енергетичних компаній - "Роснефть", Лукойл, "Газпром", "Газпром Нефть" і "Сургутнефтегаз".

Тепер у країнах Заходу діє заборона на поставку в ці компанії товарів, послуг і технологій, які необхідні для видобутку нафти на глибоководних ділянках, арктичному шельфі і в сланцевих пластах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: