Путінський олігарх Ротенберг більше не володіє Ocean Plaza

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 16:43

Наближений до Путіна російський олігарх Аркадій Ротенберг вийшов з числа співвласників девелоперської компанії "ТПС недвижимость".

Про це повідомляють "Ведомости" з посиланням на джерело в керівництві компанії, а також на представника самого Ротенберга.

Представник самої "ТПС недвижимость" уточнив виданню, що олігарх з липня не є бенефіціаром групи TPS Real Estate Holding, якій належать 100% девелоперської компанії.

Спеціалізація "ТПС недвижимость" – будівництво торгових центрів і управління ними. Зараз в портфелі компанії близько 1 млн кв. м нерухомості, в тому числі найбільший київський торгово-розважальний центр Ocean Plaza.

Реклама:

Ні причини виходу Ротенберга зі складу її співвласників, ні покупців його пакета співрозмовники "Ведомостей" не розкривають.

Швидше за все продаж пакета пов'язаний з санкціями, введеними США і Євросоюзом стосовно бізнесмена, вважає керуючий партнер агентства з консалтингу та продажу нерухомості Blackwood Костянтин Ковальов: плани у компанії масштабні, їй потрібно залучати кредити, а з таким співвласником це стає складно.

США і Євросоюз включили Аркадія Ротенберга до списку санкцій навесні цього року.

Крім того, в кінці вересня фінансова поліція Італії заарештувала активи Ротенберга в цій країні вартістю близько 30 млн євро, в тому числі кілька вілл і готель.

У відповідь на це в Держдумі ініціювали закон про те, що заарештовані в рамках санкцій активи російських громадян за кордоном будуть компенсуватися з російського бюджету. Цей документ, прозваний "законом Ротенберга", вже прийнятий в першому читанні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: