Росія витрачає мільйон доларів на хвилину для порятунку рубля

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 16:38

На тлі прискорення девальвації російського рубля Центральному банку РФ усе складніше підтримувати на плаву курс національної валюти.

Позавчора було витрачено 1,5 млрд доларів, пише "Новое время".

Це сталося після того, як світові ЗМІ облетіла новина про те, що російська влада, яка потерпає  від дешевої нафти і санкцій продала на ринку 1,75 млрд доларів за кілька сесій.

8 жовтня, ймовірно став рекордним днем, так як за даними ЦБ РФ, фактичний обсяг операцій Банку Росії з продажу іноземної валюти на внутрішньому валютному ринку становив 1,501 млрд доларів.

Реклама:

Таким чином, протягом доби, за фактом, російський регулятор витрачав по 62,5 млн доларів на годину, тобто понад мільйон доларів на хвилину. Це більше 17 тисяч доларів на секунду.

Як повідомлялося, російський центробанк з початку жовтня витратив більше 3,1 млрд доларів для стабілізації курсу рубля, ослабленого західними санкціями і нафтою, що дешевшає.

Банк Росії здійснив 3 жовтня найбільшу інтервенцію з моменту початку вторгнення режиму Володимира Путіна до Криму - 980 млн доларів із національних резервів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!