"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк продав на аукціоні 99 мільйонів доларів

П'ятниця, 10 жовтня 2014, 10:34

9 жовтня Нацбанк провів першу із двох валютних інтервенцій, на якій було продано банкам валюту на суму 99 мільйона доларів за фіксованим курсом 12,93 гривні за долар.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Згідно із повідомленням, метою задоволення заявок банків з купівлі іноземної валюти під потреби кас банків регулятором було продано банкам валюту на суму 99 млн доларів за фіксованим курсом 12,93 грн за долар. За підсумками проведеної інтервенції задоволено 80% попиту банків. Загалом в операції взяли участь 54 банки.

"З метою залучення до участі в аукціонах якнайбільшої кількості банків Нацбанком прийнято рішення впорядкувати умови їх проведення. Зокрема для більш повного задоволення потреб ринку регулятором надано можливість брати участь в інтервенціях навіть тим банкам, на які не встановлено лімітів, за умови попереднього (за день) бронювання ними коштів на рахунку в НБУ", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За словами першого заступника Голови НБУ Олександра Писарука, Нацбанком здійснюватиметься ретельний контроль за наявністю валюти в касах банків, які отримують кошти на аукціонах.

"Так, ураховуючи результати контрольної закупівлі валюти Головою Нацбанку та представниками мас-медіа, регулятором і надалі проводитимуться перевірки продажу банками валюти. Разом з тим в робочому режимі Нацбанком перевірятимуться скарги громадян та інші факти порушення умов аукціонів та інтервенцій та вживатимуться відповідні адміністративні санкції до таких банків", - підсумував Писарук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: