Україна може зібрати рекордний врожай за роки незалежності

Середа, 1 жовтня 2014, 17:33

Прогнозний показник врожаю 2014 року з урахуванням усіх факторів, включаючи анексію Криму і військові дії на території Донецької і Луганської областей, становить 64,421 млн тонн зернових і зернобобових культур.

Про це повідомив під час брифінгу в Кабінеті міністрів міністр аграрної політики і продовольства України Ігор Швайка, передає УНІАН.

"На сьогодні у нас прибрана площа 14,682 тисяч га. Це менше (порівняно з площею в 2013 році), різниця припадає на територію окупованого Криму, а також окремі райони Донецької та Луганської областей, де збір врожаю неможливий. Розрахунок на поточний рік за зерновими і зернобобовими культурами становить 64,421 млн тонн", - сказав міністр.

Швайка також зазначив, що прогнозний показник врожаю кукурудзи становить близько 30 млн тонн.

Реклама:

При цьому він не назвав прогнозний показник експорту зернових, пославшись на необхідність підрахунку потреб українських борошномельних підприємств, а також формування державного резерву.

"Будемо експортувати тільки після того, як визначимо наші внутрішні потреби", - сказав Швайка.

Раніше Мінагропрод прогнозував, що українські аграрії в 2014 році зможуть зібрати приблизно 60 млн тонн зернових проти рекордних 63 млн тонн, які країна отримала минулого року.

При цьому Міністерство економічного розвитку і торгівлі також прогнозує врожай зернових у країні цього року на рівні близько 60 млн тонн.

Міністерство сільського господарства США у вересні оцінило валовий збір зерна в Україні в 2014 році на рівні 60,3 млн тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: