"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кияни заборгували Ахметову 2,6 мільярда за теплоелектроенергію

Середа, 1 жовтня 2014, 14:16

Компанія "Київенерго" заявляє про 2,582 млрд гривень заборгованості столичних споживачів за теплоелектроенергію станом на 30 вересня.

Про це на прес-конференції сказала фінансовий директор "Київенерго" Тетяна Грязнова, пишуть "Українські новини".

"Загальна сума перед "Київенерго" за тепло та електроенергію напередодні опалювального сезону становить понад 2,5 млн гривень", - сказала вона.

Зокрема, в зазначену суму входять: заборгованість споживачів за теплову енергію - 1,484 млн гривень, обсяг нарахованої, але невідшкодованою державою різниці в тарифах - 288,3 млн гривень і заборгованість споживачів за спожиту електроенергію - 809,7 млн гривень.

Реклама:

Заборгованість "Київенерго" перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" станом на 1 жовтня, за словами Грязнової, становить 1,2 млрд гривень.

Вона додала, що компанія робить все можливе, щоб нормально пройти опалювальний сезон, але закликала киян вчасно оплачувати спожиті послуги.

Накопичення заборгованості споживачів за електроенергію, в свою чергу, ставить під загрозу розрахунки з Оптовим ринком електроенергії (ОРЕ), ​​де "Київенерго" закуповує майже 70% електроенергії.

Нагадаємо, Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" відмовила компанії "Київенерго" в постачанні газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: