У компанії, пов'язаної з "Сім'єю", забрали ліцензії на надрокористування

Вівторок, 9 вересня 2014, 15:41

Міністерство екології та природних ресурсів анулювало раніше видані 17 спеціальних дозволів на користування надрами компанії "Голден Деррік", пов'язаної з "сім'єю" екс-президента Віктора Януковича, який втік до Росії.

Про це на брифінгу повідомив глава Мінекології Андрій Мохник, передає "УНІАН".

"Анульовано 17 ліцензій "Голден Деррік", яку пов'язують зі Ставицьким (екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким), що входить до оточення Януковича", - сказав Мохник.

При цьому він повідомив, що анульовані ліцензії для "Голден Деррік" планується виставити на відкриті аукціони для продажу іншим компаніям, які мають намір займатися видобутком корисних копалин.

Реклама:

Як відомо, наприкінці березня генеральна прокуратура позбавила компанію "Голден Деррік" шести спеціальних дозволів на розробку нафтогазових родовищ.

Проведена Генпрокуратурою перевірка встановила, що в 2011-2012 роках Державна служба геології та надр без проведення аукціонів видала "Голден Деррік" 48 спецдозволів на розробку і видобуток нафтогазових родовищ у Дніпропетровській, Полтавській, Сумській і Харківській областях.

Згідно з перевіркою, 26 рішень прийнято за відсутності передбачених законом документів.

Ще по 16 ділянках, наданих у користування компанії, протягом двох років не сплачено до бюджету понад 5 млн грн за геологічну інформацію, яка необхідна для використання корисних копалин.

Нагадаємо, колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький оголошений у розшук в рамках розслідування діяльності скандального бізнесмена, голови холдингу СЕПЕК Сергія Курченка.

Як відомо, 21 березня слідчі Генпрокуратури вилучили у квартирі Ставицького близько 50 кг золота й 5 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!