"Нафтогаз" скликає збори акціонерів "Укрнафти"

Понеділок, 8 вересня 2014, 19:06

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" виступила ініціатором проведення 10 жовтня 2014 року позачергових зборів акціонерів ПАТ "Укрнафта", найбільшої нафтовидобувної компанії країни.

Згідно з повідомленням підприємства в пресі, до порядку денного входять не всі питання, які були заплановані на скасовані з організаційних причин збори "Укрнафти" 11 вересня.

Так, повістка містить питання розподілу прибутку за 2011-2013 роки та затвердження порядку та строків виплати дивідендів. Акціонери планують оновити наглядову раду і ревізійну комісію підприємства.

У той же час у порядку денному зборів на 10 жовтня не має питання укладання договорів поставки природного газу між "Укрнафтою" і НАК "Нафтогаз України" на 2006-2014 роки для формування ресурсу газу для забезпечення потреб населення.

Реклама:

Питання зміни правління та його голови відсутне в обох повістках.

Як повідомлялося, останні збори акціонерів "Укрнафти" відбулися 22 березня 2011 року.

За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана, уряд України за підсумками зборів очікує від "Укрнафти" перерахування порядку 1,3 млрд гривень дивідендів до державного бюджету.

"Укрнафта" в 2011-2013 роках отримала чистий прибуток у розмірі 3,8 млрд гривень.

НАК "Нафтогаз України" належить 50% +1 акція "Укрнафти", групі компаній, пов'язаних з акціонерами Приватбанку, - порядку 42% акцій.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: