На Львівщині зупинена переробка та відвантаження вугілля

Неділя, 7 вересня 2014, 10:46

У вугільній галузі Львівської області склалася критична ситуація, через відсутність коштів зупинено роботу збагачувальної фабрики Львівської вугільної компанії, що у свою чергу призвело до припинення переробки та відвантаження вугілля.

Як повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації, про це йдеться у зверненні т.в.о. голови ОДА Юрія Турянського до міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Продана.

"На сьогодні у вугільній галузі Львівщини склалась критична ситуація у зв’язку із зупинкою роботи збагачувальної фабрики ПАТ "Львівська вугільна компанія" з 22 серпня. На підприємстві існує заборгованість з виплати заробітної плати в сумі близько 10 млн гривень", - йдеться у листі.

Зупинка роботи збагачувальної фабрики призвела до припинення переробки вугілля та відвантаження його на теплові електростанції. Єдиним джерелом надходження коштів для ПАТ "Львівська вугільна компанія" є збагачення вугілля для ДП "Львіввугілля".

Реклама:

Завдяки стабілізації роботи ДП "Львіввугілля" та збільшення відвантаження товарної вугільної продукції на ДП "Вугілля України" підприємство має зароблених і неоплачених коштів у сумі 59 млн гривень, зазначає Турянський.

"З метою стабілізації роботи підприємств вугільної галузі області і зняття соціальної напруги в регіоні просимо доручити ДП "Вугілля України" виділити для ДП "Львіввугілля" кошти", - йдеться у листі голови ОДА до Продана.

За словами Турянського, необхідна сума становить: 3,7 млн гривень - оплата для ПАТ "Львівська вугільна компанія" за послуги зі збагачення вугілля за серпень; 2,9 млн гривень - оплата за послуги зі збагачення вугілля у вересні; 10,2 млн гривень - погашення заборгованості ДП "Львіввугілля" за спожиту у серпні електроенергію; 20 млн гривень - перший транш для введення в дію лави № 134 шахти "Степова".

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: