"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія збирається відреагувати на санкції ЄС

Субота, 6 вересня 2014, 11:35

Росія, безумовно, відреагує у разі прийняття Євросоюзом нових санкцій.

Про це заявили в МЗС РФ, передає ИТАР-ТАСС.

"У Москві звернули увагу на опублікований в Брюсселі спільний лист голови Європейської ради Хермана Ван Ромпея і голови ЄК Жозе Мануела Баррозу щодо обмежувальних заходів стосовно Росії, а також поширену в ЗМІ інформацію про узгодження в Комітеті постійних представників держав-членів Євросоюзу нового набору санкцій проти нашої країни", - зазначили в російському відомстві.

Також наголошується, що оголошення про майбутнє розширення антиросійських санкцій стало першою реакцією ЄС на зустріч контактної групи з врегулювання ситуації в Україні, яка відбулася напередодні в Мінську, і досягнуті там домовленості, що дозволяють перевести життя всіх українців в мирне русло.

Реклама:

"Тим самим Євросоюз продемонстрував, що його керівництво і раніше блукає в політичному " задзеркаллі" і фактично посилає сигнал прямої підтримки "партії війни" в Києві, яку не влаштовують підсумки мінської зустрічі", - додали в міністерстві.

"Замість того, щоб гарячково шукати, як болючіше вдарити по економіках своїх країн та Росії, Євросоюзу краще б зайнятися підтримкою економічного відродження Донбасу і відновлення життєдіяльності регіону", - додали в російському відомстві.

"Що стосується нового списку санкцій з боку ЄС, то у разі якщо вони будуть прийняті, реакція з нашого боку, безумовно, буде", - підкреслили в МЗС РФ.

Як повідомлялося, посли держав-членів Євросоюзу узгодили посилення санкцій проти Росії за її участь у війні на Україні. Ці заходи повинні бути прийняті в понеділок, сказали дипломати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: