"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Луганщина підрахувала збитки від бойовиків: більше 3 мільярдів

Субота, 6 вересня 2014, 10:04

Внаслідок збройного конфлікту серйозно постраждала інфраструктура Луганської області: на початок вересня в регіоні пошкоджено і зруйновано більше 3700 об'єктів, загальна сума збитків перевищує 3,1 мільярдів гривень. 

Як повідомили у Луганській ОДА з посиланням на дані департаменту економічного розвитку і торгівлі, з 3700 об'єктів 123 - комунальної форми власності, 57 - державної, 3516 - приватної.

"Серйозні пошкодження отримали 123 об'єкти житлового будівництва, 3311 - електропостачання, 21 установа охорони здоров'я, 65 загальноосвітніх навчальних закладів, а також об'єктів фізичної культури і спорту, 74 об'єкта дорожньо-транспортної інфрастуктури і 65 промислових", - зазначили в ОДА.

"Першочергового відновлення потребують 40 об'єктів, з яких 22 житлових будинки, 9 медичних установ, 5 навчальних закладів, 4 об'єкти транспортної інфраструктури. Для їх відновлення будепотрібно 119,8 млн. грн, близько 20 з яких доведеться витратити на проектування та обстеження несучої здібності будівель", - йдеться у повідомленні. 

Реклама:

За даними ОДА, джерелом фінансування стане резервний фонд держбюджету.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!