"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арештоване майно майже на мільярд виставили на продаж

П'ятниця, 5 вересня 2014, 19:47

З початку запуску системи електронних торгів арештованим майном в травні поточного року, виконавча служба виставила на продаж 4,2 тисяч лотів загальною вартістю 973 мільйона гривень.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України з посиланням на главу відомства Павла Петренко, передає УНІАН.

"З початку роботи СЕТАМ на сайті розміщено 4200 лотів на загальну суму 973 млн гривень. При цьому реалізується дуже різноманітне майно, починаючи від майнових комплексів і квартир, і закінчуючи телефонами, побутовою технікою та одягом", - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Як зазначив Петренко, до впровадження СЭТАМ, основним реалізованим на торгах майном були автомобілі і нерухомість.

Реклама:

"Раніше всього майна, яке виставлялося на торги, 95% складали автомобілі та нерухомість, які є найбільш ліквідним товаром. Все інше або розкрадалося, або списувалися. Тому держава мала мільйонні збитки. Зараз автомобілі і нерухоме майно становлять лише близько половини від всіх реалізованих лотів", - цитує Петренко прес-служба.

Міністр також додав, що минулого року з перших торгів реалізовувалося лише 3% майна, тоді як зараз цей показник перевищує 60%.

"Торги спеціально зривалися для того, щоб знецінити вартість лота спочатку на 30%, а потім на 50%. А потім продати їх за безцінь наближеним до колишнього керівництва міністерства людям", - пояснив Петренко.

Крім того, він повідомив, що за час роботи СЕТАМ у торгах взяли участь 3 тисяч учасників. При цьому, завдяки високій конкуренції в ході торгів, були випадки, коли ціну на один і той самий лот учасники піднімали понад 400 разів. Всього торгів сайт відвідало близько 426 тисяч громадян. Всього за 2 місяці проведення аукціонів через СЕТАМ було проведено 730 аукціонів.

Як зазначив Петренко, виручена від продажу лотів сума перевищила загальну стартову вартість більш ніж на 20%.

"До початку роботи СЕТАМ різниця між первісною вартістю виставлених лотів і ціною їх продажу не перевищувала 0,5%. Зараз, коли ми проводимо відкриті онлайн-аукціони по всій Україні, при стартовій вартості виставлених лотів на рівні 65 млн гривень, майно вдалося реалізувати за 80 млн гривень. Зростання вартості в ході торгів склав більше 20%", - резюмував міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: