"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Податківці не дали Курченку продати активи на 5 мільярдів

П'ятниця, 5 вересня 2014, 16:16

Державна фіскальна служба зірвала спробу скандально відомого бізнесмена Сергія Курченка, що перебуває в Росії, продати свої активи на суму 5 мільярдів гривень.

Про це повідомила прес-служба фінансових розслідувань ДФС, передає УНІАН.

Як зазначається, під час обшуку в офісі столичного банку, який проводився в рамках кримінального провадження, працівники департаменту фінансових розслідувань Фіскальної служби виявили і вилучили документи компанії - зберігача цінних паперів.

Ця компанія надавала послуги підприємствам, підконтрольним бізнесменові Курченко. На рахунках компанії-зберігача в електронному вигляді зберігалися цінні папери, що належали олігарху, зокрема, акції нафтопереробного заводу, футбольного клубу, стадіону, декількох банків і страхової компанії.

Реклама:

"Цінні папери загальною номінальною вартістю 5,4 млрд гривень, були придбані за кошти, отримані незаконним шляхом", - йдеться в повідомленні.

У відомстві повідомили, що Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку за вказівкою ГФС заборонила проводити будь-які операції з цінними паперами, що належать Курченко.

"Акції будуть "заморожені", оскільки їх придбання - це фактична легалізація коштів, отриманих незаконним шляхом. Таким чином, були попереджені втрати державного бюджету на суму вартості цінних паперів", - повідомила Фіскальна служба. Згідно з повідомленням, слідство триває.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: