Рада може розширити держпідтримку малого і середнього бізнесу

П'ятниця, 5 вересня 2014, 13:44

Верховна Рада може розширити державну підтримку малого і середнього бізнесу, встановивши мінімальну норму фінансування з державного та місцевого бюджетів.

Текст відповідного законопроекту "Про внесення змін до Закону України "Про розвиток та державну підтримку малого і середнього підприємництва в Україні", опублікований на сайті Ради.

Законопроектом пропонується встановити щорічний загальний обсяг фінансової державної підтримки суб'єктам малого і середнього підприємництва та об'єктів інфраструктури на рівні не менше 0,1% від загального обсягу витрат загального фонду державного та місцевих бюджетів.

Відповідно до законопроекту, зможуть отримувати фінансування підприємці, які не мають заборгованості перед бюджетом, пенсійним фондом і фондами обов'язкового соціального страхування крім випадків, коли така заборгованість викликана форс-мажорними обставинами.

Реклама:

Також державну підтримку пропонується поширити на зони експортної переробки і виробництва. Порядок використання коштів підтримки буде визначатися Кабінетом міністрів.

При цьому законопроект не передбачає додаткових витрат з бюджету, оскільки зазначена підтримка здійснюватиметься за рахунок перерозподілу бюджету.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!