У Держдумі РФ готують позов до України на мільярд доларів за "обстріли"

П'ятниця, 5 вересня 2014, 12:32

Депутати Державної думи РФ планують подати позов до України в міжнародні суди через обстріли території Росії з боку України.

Як пише газета "Известия", депутат Держдуми Роман Худяков (ЛДПР) направив запит голові Слідчого комітету Росії Олександру Бастрикіну про надання матеріалів слідства щодо "обстрілів" із боку України території Ростовської області.

У результаті "систематичних обстрілів", як пише видання, є "загиблі, поранені, майну росіян завдано збиток і їхні життя постійно перебувають під загрозою".

За твердженням видання, "черговий снаряд, що прилетів зі сторони України, розірвався 4 вересня в районі пункту пропуску "Волошино" Ростовської області".

Реклама:

"До цього прикордонні території регулярно зазнавали обстрілів із боку України як артилерією, так і зі стрілецької зброї. У серпні неодноразово відбувалися обстріли, зокрема в районі КПП "Гуково" або села Куйбишево…", - пишуть "Известия".

"До серпня, за повідомленнями уряду Ростовської області, територія Росії 16 разів зазнала обстрілів, у результаті яких одна людина загинула і 9 були поранені. Великій кількості громадян було завдано майнову шкоду", - йдеться у статті.

Депутат Худяков після отримання матеріалів СКР збирається разом із потерпілими та за підтримки органів влади підготувати позов у міжнародні судові інстанції до України на $1 мільярд, який стане компенсацією російським громадянам.

"Наша територія регулярно зазнає обстрілів. Є загиблі, поранені, багатьом завдано матеріальних збитків. Сусідня держава повинна відповісти за ці злочини, а міжнародне співтовариство дати свою оцінку таким діям", - заявив депутат Держдуми.

"При цьому в нас є причини думати, що обстріли здійснювалися цілеспрямовано. У батальйонах нацгвардії масово служать радикали, які відрізняються сильними антиросійськими настроями. Вони вчинили вже багато злочинів проти мирного населення, у тому числі вбили на території України чотирьох російські журналістів", - стверджує Худяков

У самій Ростовській області "Известиям" розповіли, що українські снаряди продовжують розриватися на території Росії.

Як відомо, Донецька й Луганська області України зазнають величезних людських і матеріальних втрат через бої, розпочаті сепаратистами, яких озброїла аж до важкої техніки Російська Федерація. Частково зруйновані міста, дороги й мости, порушена інфраструктура, гинуть мирні жителі.

Крім того, з території Російської Федерації регулярно ведеться вогонь по українських військових і добровольцях, які беруть участь у антитерористичній операції на Донбасі – про що повідомляє в щоденних зведеннях РНБО України.

У Кабінеті міністрів України уже оцінили у 8 мільярдів доларів суму, якої потребуватиме відновлення Донбасу. Вочевидь, ця сума ще не остаточна.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: