РФ не втрачає надії отримати французькі "Містралі"

Четвер, 4 вересня 2014, 10:59

Російська сторона не отримувала будь-яких документів від французької сторони з приводу можливого розриву контракту на поставку вертольотоносців "Містраль".

Про це в четвер, 4 вересня, повідомив заступник голови Військово-промислової комісії при уряді РФ Олег Бочкарьов, передає"Интерфакс-АВН".

"Ніяких офіційних документів з приводу можливої ​​непостачання вертольотоносців "Містраль" російська сторона від Франції не отримувала", - зазначив він.

За словами Бочкарьова, робота за цим контрактом триває.

Реклама:

"Наші люди там працюють, навчання екіпажів триває. Росія свої зобов'язання за цим контрактом повністю виконує", - сказав Бочкарьов.

Він зазначив, що після заяви президента Франції Франсуа Олланда в середу ввечері про призупинення поставки Росії першого вертольотоносця "Містраль" була дублююча реакція офіційних структур Франції, яка говорить про те, що не факт, що контракт може бути розірваний.

"Треба спокійно працювати і дочекатися зміни обстановки. Поки робота за цим проектом йде за планом. Треба віддати належне російським і французьким суднобудівникам: працюють вони якісно. Мені складно коментувати політичні заяви, але я впевнений, що дружба російського і французького народу переможе", - сказав Бочкарьов.

При цьому Бочкарьов заявив, що розрив контракту по "Містраль" для російської системи озброєнь абсолютно не критичний.

Раніше повідомлялося, що більше 400 російських військових моряків прибули у французький порт Сен-Лазер для навчання керуванню вертольотоносців класу "Містраль".

Екіпажі ДВКД "Владивосток" і "Севастополь" знаходяться у французькому Сен-Назер на навчальному кораблі "Смольний".

ДВКД "Владивосток" вже зробив декілька виходів в море. Планувалося, що компанія STX France передасть його ВМФ Росії восени цього року, після чого він відправиться в Санкт-Петербург.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!