Уряд прогнозує зростання ВВП у 2015 році 1% за інфляції 9%

Середа, 3 вересня 2014, 09:02

Економіка України після падіння на 6,5% цього року почне відновлюватися вже наступного року і зросте на 1%.

Такий прогноз дає уряд України в меморандумі економічної політики, направленому Міжнародному валютному фонду, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, оприлюдненим у вівторок фондом, очікується уповільнення інфляції з 19% поточного року до 9% наступного.

Погіршення прогнозу пов'язано з погіршенням ситуації на сході країни. При цьому оновлений прогноз побудований на припущенні, що її вдасться врегулювати у відносно короткі терміни.

Реклама:

У разі затягування конфлікту на 2015 рік падіння ВВП цього року може сягнути 7,3%, а наступного - 4,2% за падіння валових резервів Нацбанку до 8,6 млрд доларів до кінця цього року і 4,4 млрд доларів - до кінця наступного.

МВФ нагадує, що наприкінці квітня падіння ВВП України цього року оцінювалося в 5% за інфляції 16,2%, а наступного року очікувалося зростання економіки на 2% за інфляції 7,4%.

Згідно з оприлюдненими матеріалами фонду, оцінку курсу гривні на кінець поточного року погіршено з 10,5 гривень за долар до 12,5 гривень за долар, а на кінець наступного - з 11,5 гривень за долар до 13,3 гривень за долар.

У звіті, підготовленому фондом, міститься також макропрогноз на 2016 рік, що передбачає зростання ВВП на 4% за уповільнення інфляції до 6,9% із курсом гривні на кінець року 13,4 гривень за долар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!