Iмплементацiя Угоди про асоцiацiю вiдбуватиметься в два етапи

Понеділок, 29 вересня 2014, 19:31

У зв'язку з ухваленням рiшення Ради ЄС про змiни у графiку тимчасового застосування частин Угоди про асоцiацiю з Україною, застосування Угоди про асоцiацiю мiж ЄС i Україною здiйснюватиметься в два етапи.

Про це повiдомляє представництво ЄС в Українi, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогоднiшнє рiшення вiдкладає до 1 сiчня 2016 року тимчасове застосування роздiлу Угоди про асоцiацiю, який охоплює торговi питання, зокрема створення зони вiльної торгiвлi. Водночас це рiшення прокладає шлях для тимчасового застосування бiльшої частини залишку Угоди про асоцiацiю вiд 1 листопада", - йдеться в повiдомленнi представництва ЄС в Українi.

"Йдеться про важливi положення, якi стосуються правосуддя, свободи та безпеки, зокрема i боротьбу проти злочинностi i корупцiї; розширення спiвробiтництва в рiзних секторах економiки, що ґрунтується на поступовому наближеннi до нормативно-правової бази ЄС, а також фiнансового спiвробiтництва", - пояснили в представництвi ЄС в Українi.

Реклама:

Як наголошується в повiдомленнi, Рада ЄС внесла змiни до графiку тимчасового застосування частин Угоди про асоцiацiю пiсля консультацiй з українською стороною "i як частину загальних зусиль у напрямi всеосяжного мирного процесу в Українi".

Паралельно були представленi пропозицiї про розширення автономних торгових преференцiй ЄС для України до 31 грудня 2015 року.

"Угода про асоцiацiю поглибить полiтичну асоцiацiю та економiчну iнтеграцiю України з ЄС, зокрема створення глибокої та всеохоплюючої зони вiльної торгiвлi. Її було пiдписано ЄС, країнами-членами та Україною 21 березня i 27 червня. Європейський парламент схвалив її 16 вересня", - зазначили в представництвi.

Також повідомляється, що наразi триває процес ратифiкацiї Угоди в країнах-членах, який потрiбен для того, якби документ набув чинностi

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: