"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лондон може завадити олігарху з РФ купити німецьку нафтогазову компанію

Понеділок, 29 вересня 2014, 15:33

Продаж російському олігарху Михайлу Фрідману "дочки" німецького енергетичного концерну RWE - компанії Dea - затягується через новий бюрократичний бар'єр.

Про це пише "Німецька хвиля".

Як повідомили представники RWE в неділю, 28 вересня, угода з інвестиційною групою LetterOne Фрідмана має отримати низку погоджень.

Зокрема, для закриття торговельної операції необхідно отримати лист-підтвердження з міністерства енергетики Великобританії.

Реклама:

Однак наразі невідомо, чи надійде такий документ і чи дасть британська сторона "зелене світло" для укладання угоди, передає інформагенція Reuters.

У RWE не вважають, що продаж Dea може опинитися на межі зриву. Прес-секретарка енергоконцерну повідомила, що "обидва партнери, як і раніше, мають намір закінчити операцію".

Окрім того, RWE має серйозні борги, тож угода на суму понад п'ять мільярдів євро має для концерну велике значення.

За даними часопису Der Spiegel, Лондон може накласти обмеження на продаж Dea інвестиційній групі російського бізнесмена у зв'язку з тим, що компанія займається розробкою газових родовищ біля берегів Великобританії.

Британська влада може навіть відкликати в компанії ліцензію. Втім, міністерство енергетики Великобританії поки що не висловило свою позицію з цього питання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: