Китай розпочне торги юань-євро

Понеділок, 29 вересня 2014, 13:58

Китай 30 вересня розпочне прямі торги юань-євро.

Про це йдеться в повідомленні Народного банку Китаю, пишуть "Весті.Економіка".

Введення прямих торгів юань-євро, як передбачається, дозволить зменшити витрати суб'єктів економічної діяльності, пов'язаної з обміном валют, а також підтримає використання двох валют в двосторонній торгівлі та інвестиціях, відзначає китайський регулятор.

Раніше цього року Китай дозволив прямі торги юань-фунт стерлінгів, ці операції розпочали проводитися з 19 червня.

Реклама:

У серпні Центробанки Росії і Китаю погодили договір про валютні свопи. Угода дозволить розширити можливості російської і китайської валют у взаємних торговельних розрахунках в обхід використання доларів США та/або євро.

А в червні Китай схвалив проведення прямих торгів між юанем і британським фунтом стерлінгів, передає агентство Bloomberg. Операції розпочнуться з 19 червня в Шанхаї.

"Це суттєвий крок у зміцненні торговельних та економічних відносин між нашими країнами", - заявляє представник Народного банку Китаю (НБК).

Регулятор підкреслює, що дана міра дозволить зменшити витрати з валютних операцій між Китаєм і Великобританією.

Варто відзначити, що на тлі безпрецедентних заходів зі стимулювання економіки з боку ЄЦБ світові центробанки все рідше поповнюють свої резерви євро.

За останніми даними МВФ, частка євро у валютних резервах центральних банків за підсумками I кварталу становила 24,5%. Максимум був зафіксований в 2009 г. - 28%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: